Thursday, August 19, 2010

KWSP ohh KWSP... :)

Yieehaaa.. Senyum lebar ek ko mek az....
hahahaahaha.. ekceli bru jek smlm pat surat dr Admin Dept nie..
tapiiiiii... bukan nie surat yang paling ku tunggu2...
sobsobsob.. :(
yang ku tunggu2 surat yang mengatakan bahawa..
"PERAKUAN PEMBERIAN TARAF BERPENCEN 
ANDA TELAH LULUS.."
surat yang directly dari JPA tuuuu... 

surat yang nie hanyalah makluman yang namaku baru dihantar utk JPA approvekan..
isk3.. rasa2nyer lama berkurun dh aku isi borang nie dulu.. bru skrg anta..
agaknya admin nk tggu rakan2 seangkatan n yang sewaktu dgn aku utk anta name list sekali kot..
xpela.. janji anta jgk kan.. 

nak tau kenapa aku tertunggu2 sgt surat dr JPA tu???
Hahahaahahhaa.... its about MONEY maaaa.....
klu surat tu aku dh dpt.. sooooo... 
xlame selepas itu maka leh la aku cashout kan 
aku nyer duwet yang selama ini KWSP amek..
hahahahahaaa... sangat teruja tau... :)
tapiii.. tatau ble la agaknya JPA akan approve n balas balik permohonan tuu..
iskiskisk... ;(
Wahai org2 yg berkenaan di JPA.. sila la uruskan secepat yg mungkin ekk..
ku merayu padamuuuuuuuu... cheewaaaahh... hahahaahaa...

nak tau jugak x apa yg aku nk bt dgn duwet tu????
hahahahahaa... aku nk sgt bli niee....





One Set Complete!!

(itupon klu duwet aku tu mencukupi ar... sbb nk agihkan sket utk lawyer fees maa.. mintak2 cukup ar.. sobsob..)

Dah lama giler aku ngidam nk kasik mende alah nie
as a very de very spesel Gift for MY HUBBY!!!
sejak pertama kali dengar dia minat sgt ngn menda alah tu.. sejak tulah aku berangan2 nk rembatkan utk dia... mintak2 sempatlah sebelum birthday dia early next year nie..

Hope i can suprise him! ya Allah.. x sabarnya..
(tp dpt ke aku nk suprise dia ek? cam xde can jek.. yelah, dh kalau sumer urusan nk ke KWSP tu mintak tulun dia gone nk rahsiakan ye x?... alahaiiii... 
nak pie sendiri mane aku tau jalan wehh.. adeehh.. kacau tol lah.. )

xleh ke klu permohonan pengeluaran tu wat online jek ek?
xyah anta borang2 segala bagai?? 

jawabnyer...

KOMPOMLAH XLEH!!
hahahahhaaa.. mengong! :P




p/s: pejam celik pejam celik
dh 3 taun rupenyer aku jadi penjawat awam.. :)

4 comments:

♥z@z@♥ said...

azs ckup 3 taun bln 7 kan..biase la salunye admin tggu byk dulu baru anta kat JPA..same gak cam admin cnie..zai bulan 12 nie leh la isi borang tuk dapatkan taraf berpencen tue..naik cuti bersalin jek leh isi borang..weeehhuuuu..

biasenye bende nie ambik mase dlm 3 bulan camtue..pastu baru JPA anta surat kompom tue..agaknye sempat la kot azs dpt ujung taun nie..doa byk² ek..zai lak, mmg taun depan la baru akan dpt..zai pun byk bende nak beli yunk..peti ais baru, tv baru..pastu nak beli present yg spesel utk din gak..dan utk baby jugak..hehe..so, sabar ek yunk..duit kiter tue,mmg x lari kemana..lambat nga cepat jek..hehe

~BUTfulsay~ said...

2lah.. harap2 bln 11 or bln 12 nie dpt la... haihh.. x saborr nie.. huhu..

JeR@Ns said...

hehehe...
slmt membeli la nikon d90 2...
sy pn teringin gak nk beli 2..
anyway sila la singgah blog saya
http://kijerans.blogspot.com/

~BUTfulsay~ said...

olooo jer@ns sori lorr.. x prasan msg awak tu.. hehe.. ok2 now kite msuk awk nyer blog k.. huhu..