Thursday, December 16, 2010

Need VACUUM Urgently!! hehehe... (^^,)

Tau nk bt ape? hoh, musti arr xtau.. nk sedut habuk2 n sawang2 kt blog nie la haa.. Ya Allah.. lama sungguh x menulih.. sibuk arr.... xdan nk stori mori panjang lebar.. klu setakat seminit dua jek mmg kering ar idea nie.. huhu..

Hanya sempat berblokwalking jek.. itupon klu yg ade tertera status blog nyer di facebook.. trs klik jek.. senang.. hahahaa.. Nk Sign inn?? mmg x dapat la.. nk tau knpa? sbb komp aku btl2 ngadap meja en.bosss... klu dia intai ikut celah pintu tu kompom2 blh trs nampak ape yg aku buat.. hoho.. nk berfesbuk pon curik2, inikan pulak nk berblog2 bagai... tetibe jek kang muncul belakang aku.. x psl2 markah prestasi aku ujung taun nie 60 jek.. keh3...

Sedih mmg sedih.. tp nk bt camane, tuntutan tugas perlu lebih diutamakan.. chewahh.. ckp cam tokoh pekerja cemerlang plak.. padahal.. hampessss... hehe.. :P

Tp xpela.. aku berblog pon saje suke2 je.. tgk org ade kite pon nk ade jgk.. DASAR.... hehehe... OpppPPss.. bkn dengki or jeles ke hape eaa.. mengikut peredaran zaman kata org.. kekeke.. yelah sangat tuu... pandai sgt ko azz....

Ini pon sbb c kecik tu dh tido,klu x mmg kirim salam lah jawabnyer.. sbb aku nie pon jenis nyer tido awal.. kadang2 sambil nido kan anak tu aku yg pejam mata dulu.. hahaha.. xtau lah mlm nie blh berjaga plak.. rinduuuuuu sangat nk menulih kott... huhu..

Emmmm.... k lah.. mlm dh makin larut nie, mata aku pon dh kejap kecik besorr, kecik besorr jek dh nie.. kang lg lama lg ntah hape2 aku melalut... ok lah.. juz wanna sayyyyy.....


GUDNITE ALLLZZZ..!!!!






p/s: hope punyer kesempatan
utk update lg.. hehe..

Wednesday, September 22, 2010

Hari2 yang sangat sibukkkk....

Sibuk.. Sibukk.. Sibukkk.. Sibukkkkkkkk....

Sejak bos baru masuk nie, nk bernafas dgn senang pon payah...
Kdg2 terfikir.. hari nie dh dapat ke bernafas dgn lega??...

Kadang2 sampai terlupa nk mkn... ntah apa yg sibuknya.. tp mmg sibuk.. sungguh!

Dgn surat keluar/masuk.. dgn panggilan tepon.. dgn nk kne atur mesyuarat.. nk kne serve makanan org mesyuarat lg.. kne basuh pinggan mangkuk lg.. kne kms bilik mesyuarat.. 2 blom kira aku yg kne masuk mesyuarat amek minit... lagi haruu... Nie dh 2 hari lebih, satu hapah perkataan pon aku x taip lg.. terbiar camtu jek minit aku tu.. Waaarrgghhhh... mau migrain aku hari2 mcm nih....

Fesbuk pon x sempat2 nk aktif.. blog usang nie lg la... mmg terbiar sepi jek la gamaknya..
Hai.. nasib kamu la blog... bkn aku x syg, tp tuan kamu nie bz bebenorr... 
Ini pon gagah juga curi mase nk update gak.. udah bersarang, berhabuk dh kamu nie..
Kesiannya laa... nk blogwalking pon dh xdan.. dh xtau perkembangan blog teman2 yang lain..
sedih sungguh... ;(





p/s : xpela.. nnt ade masa2 terluang 
aku update la balik blog nie.. 
bt sementara waktu nie biar la
blog nie berehat dulu ek.. sobsobsob... sodih den..

Wednesday, August 25, 2010

Duit raya vs Bajet kurenggg...

Al kisahnyer....

Ada seorg manusia nie sdg mengira...
Seorang manusia lg plak masuk n menanya...

"ko kira ape tu az?? x ckup ngn tgn ngn kaki ko kira??.."
(err.. bab kaki tu aku tipu jek okeh.. xde gilernyer aku nk ngira ngn kaki.. hahahahaha.. :P)

"kira ape lg... kira anak sedara la... mau bajet maa.."

1. Anak abg long = 6 org
2. Anak abg ngah = 2 org
3. Anak kakde = 2 org
4. Anak abg dak = 2 org
5. Anak abg teh = 2 org
6. Anak kaktam = 2 org
7. Anak nolie = 2 org

jumlah besar = 18 org anak sedara SAHAJA OKEH!


 Agak2 warna ape je la yang terletak lam sampul raya sok ek???
Huhuhuhu...





p/s: roadtax mati bln nie.. tyr kete kempis.. 
kete nk kene servis... adeeiii.. 
mcm2 dugaannnnnn...
 

kalau dah namanya WAN MOHD FAREEZ AIMAN....


Kenapa wehh ngn nama anak aku tue???
hahahaahaa.. xde pape pun sbnrnyer.. 
saje jek aku nak tulis.. kasik glamer sket anak aku tuh.. keh3... 

Bukan pe, saje aku nk share ngn korang..
sal perkembangan c kecik tu..
Seronok nah tgk dia membesar...
macam2 perangai.. macam2 keletah...
nakalnyer x usah ckp lah... 

Tapi nakal2 dia pon dia la anak yg plg baik...
paling sng nk jaga sbb dia bkn jenis yg kuat nanges..
cam mama dia la.. (ekk, yeke?? hahahaahaa...)

Sekarang dah pandai nak sembahyang..
org sujud, dia pon sujud...
bila org berdiri dia trs baring.. hahahaahaha...
pantang dgr org azan.. n pantang la jgk aku sebut perkataan 'Sembahyang'..
menonong2 lah dia masuk bilik mencarik sejadah..
diletaknya kat lantai n dia lah yang sujud dulu..
hahahaahaa... :)

Ingat lagi ari sabtu lepas..
masa tu aku nk semayang ar.. semayang asar klu x silap..
mula2 elok jek dia main kt ruang tamu..
sekali dia masuk bilik.. dibawaknya
bantal golek ngn botol susu dia.. 
elok dia landing dpn sejadah aku tu..
btl2 tmpat aku nk sujud...
klu setakat tu je ok lg.. yg plg aku x tahan
ble dia dh baring tu tersengih2 memandang muka aku...
puas aku tahan gelak.... tp senyum2 gak ah..
nsib x berbunyi suara.. klu x mmg lah terbatal sembahyang aku...
Hiiiii... bertuah punya anak!!

Mmg klu boleh aku nk biarkan je dia.. 
supaya nanti dia biasa tgk org sembahyang n x kacau...
tp bt masa skrg nie susah sket ar nk ngajar dia..
sbb dia yang paling sibuk nk sembahyang..
wakakakaakkaaa..

emmm.. selain tu, skrg dia dh pandai tadah tangan berdoa..
asal nak mkn jek, mula la tadah tangan..
samapai la abes aku atau papa dia baca doa baru la amin...
masa nak tido pon macam tu jgk.. baca doa tido plak..
haaiii... sejuk ati nengok gelagatnya tuu...
(hasil ajaran ngasuh dia tu.. huhu..)

pastu dah pandai nak salam..
kemain lagi mencium tgn org...
asal pegang tgn tu bawak la ke mulut...
kadang ke pipi jek.. hahahahaa...
time malas la tu.. nak2 lg klu ramai sgt org yg nk kne dia salam..
mmg ke pipi lah jawabnyer.. keh3... 
adik.. adikkk.... lawak laa.... 

Haa.. yang paling best skali..
now dia dh pandai dancing..
mmg pecah perut ah klu nengok dia menari...
berpusing2 mcm org menari ballet pon ade..
kejap kang terhangguk2 cam org rock plak..
2 blom lg time dia melompat sambil hentak2 kaki..
lg la gelak guling2 aku ngn asben...
adduuuhhh.. mmg x bleh blah...

Ya Allah... 
Terima kasih kerana mengurniakan aku 
anak yang cergas, aktif dan sgt menghiburkan...
panjangkanlah umurnya Ya Allah...
agar aku dpt melihat dia membesar.. 
amiinnnn....




p/s: terkilan sbb x pat nk rakam momen2
perkembangan c kecik tu..sobsobsob.. tp xpelah.. 
ade rezeki nnt mama ganti hp mama yg rusak tu ek..
leh la mama amek pic n video adik lg.. hehehe..




Kisah c kecik bersama pengasuh yang baru.. hehe.. ^_^

Hihihi... harinie mood nak cite sal c kecik sorang tu..
kali nie kisah dia ngan pengasuh baru nyer plak..
papepun nk ucapkan syukur sbb dpt pengasuh yang baik2..
yang paling penting sayangkan dia.. hehehee... =)

 Al kisahnya bermula dgn c atuknya lah..
yang suka sgt memanjakan dia..
kadang2 2 time aku balik keje nk g amik dia..
tup2 tgk dia xde.. hah, dh agak dah..
x lain x bukan atuknya lah tu yg bwk dia keluar..
kadang naik moto, kadang main kat taman..
xpun g jenjalan kat bazar ramadhan kt kwsn umah tu..
sampaikan klu blk keje tu aku terserempak dgn diorg..
mmg atuknya x bg aku amek lg.. disuruhnya aku naik umah dulu..
nnt dia akan hantar ke rumah... haii.. aku pon tatau nk ckp ape..
yang paling bestnya c kecik tu lah.. bkn berjalan kosong..
macam2 dibeli dek atuknya.. salah satunya bende alah nih...


* pic sumber dr google eaa... hehe..

yang nie mmg hari2.. tp idak ler yg besor gedabak camtu..
yang dalam pastik kecik tu jek ha..
ade 1 hari tu aku dh nk naik lif.. kebetulan atuknya ada kt c2..
berlari2 dia ngejar aku semata2 nk bg air tu kt c kecik tu..
aku yg dh msuk lif pon keluar balik.. 
hahahaahaha.. lawak btl.. :)

Kalau bab mainan plk x usah ckp lah..
ngalahkan aku yg mak bapak dia nie pon idak ler 
ngikut sgt kehendak c kecik tu..
dgn tepon mainan, kereta, lori.. aiii.. mcm2 g lah..
sampaikan mainan dia yg aku kirim tu pon dipulangkan balik..
sbb dia dh ada bnyk mainan baru.. huhu..

tp yg paling beh.. semalam punyer cite..
spt biasa time aku nk amek mmg dia xde kt umah..
dalam 6.30ptg baru atuknya anta.. masa tu la aku baru prasan
sesuatu kat kaki dia... korang tau ape????




KASUTTTT...

hahahahaa.. tergeleng kepala aku...
bkn kasut biasa wehh.. kasut berlampu lg.. cantikkk...
haii.. bertuah la ko dik.. awal2 dh dpt kasut raya..
mama bru ingat nk g cari mlm nie.. xyah dh la kot.. hahahahaaa...
Tq so much la mama kt atuk...
Jimat mama... keh3... =P








p/s: yg aku heran tiap2 hr aku bg
selipar kt ngasuh tu.. mmg tglkan pon kt umah tu..
sbb c kecik tu rajin berjalan.. aku agak semalam tu
atuknya lupa nk pakaikan dia kasut..
ble g tmn c kecik 2 kompom2 ah meronta2 nk turun..
tu yg atuknya terpaksa beli dia kasut tu kot..
hahahahhaa.. nasib la atukkk... kekeke..


Thursday, August 19, 2010

Sangat malas untuk bergerak. FullstoP!!!



hmmmm... nie akibat penangan jatuh moto aritu la nie..
dek kerana luka n kesakitan nie blom sembuh2..
menjadikan aku semakin malasssssss sangat nk bergerak..
especially klu pergerakan yang mengkehendaki aku memakai kasut/selipar..
seyes sgt tak suke!

 meh aku nk stori cite semalam..
ade la dua org pegawai nie dtg sbb nk kan Manual Kualiti..
senang cite ISO nyer dokumen lah..
kebetulan plk mende alah tu ade lam rak cermin 
kat sebelah kiri aku nih.. 
tp utk ke situ kene la aku berjalan jugak..
soo.. masa nk bgn tu aku ckp siap2 kt pegawai2 tu..
"sori la.. saya x boleh nk pakai kasut.."
pastu diorg jwb ape tau.. yg bt aku terkejut n malu jgk la sket2.. 
hahahahahaa... :P

"Oooo.. nie la yg diorg kata xcdent tu ek??.." 
hahahha.. terkujat aku... tp aku sengeh jek la...
gatai jek mulut aku nk tnyer dr sapa diorg dpt tahu??
iskk... nie la dia yg aku x gemar nih...
aku bkn xcdent truk pon woiii...
xyah ar sensasikan cite tuh.. hadooiiii...
memalukan aku jelah...

tp dh nama nyer kawan sekerja ye x.. 
mstlah ambik tahu n ambik brt jgk..
ramai yg tipon aku tnyer sal kecederaan nie..
huhuhu.. terharu giler akuu...

siap ade yg sanggup cucikan n bubuh ubat luka 
n balut lagi kaki aku nie masa 1st day jatuh aritu...
(aku x gie klinik pon.. takuuttt.. heheh..)
Thanks sesangat kak Ja... (x ofismate masa aku kt bhgn usahawan dulu..)
giler aku rinduuuu kt kwn2 kt sana... 
mmg klu aku ade mslh ke ape ke, situ la tmpt aku akan pegi..
tempat jatuh lagikan dikenang maaa.. inikan tmpt bermain kan..

 So, seminggu dua nie jgn dok suh aku bergerak beria2 okeh..
sebab aku sgt malas!!!





KWSP ohh KWSP... :)

Yieehaaa.. Senyum lebar ek ko mek az....
hahahaahaha.. ekceli bru jek smlm pat surat dr Admin Dept nie..
tapiiiiii... bukan nie surat yang paling ku tunggu2...
sobsobsob.. :(
yang ku tunggu2 surat yang mengatakan bahawa..
"PERAKUAN PEMBERIAN TARAF BERPENCEN 
ANDA TELAH LULUS.."
surat yang directly dari JPA tuuuu... 

surat yang nie hanyalah makluman yang namaku baru dihantar utk JPA approvekan..
isk3.. rasa2nyer lama berkurun dh aku isi borang nie dulu.. bru skrg anta..
agaknya admin nk tggu rakan2 seangkatan n yang sewaktu dgn aku utk anta name list sekali kot..
xpela.. janji anta jgk kan.. 

nak tau kenapa aku tertunggu2 sgt surat dr JPA tu???
Hahahaahahhaa.... its about MONEY maaaa.....
klu surat tu aku dh dpt.. sooooo... 
xlame selepas itu maka leh la aku cashout kan 
aku nyer duwet yang selama ini KWSP amek..
hahahahahaaa... sangat teruja tau... :)
tapiii.. tatau ble la agaknya JPA akan approve n balas balik permohonan tuu..
iskiskisk... ;(
Wahai org2 yg berkenaan di JPA.. sila la uruskan secepat yg mungkin ekk..
ku merayu padamuuuuuuuu... cheewaaaahh... hahahaahaa...

nak tau jugak x apa yg aku nk bt dgn duwet tu????
hahahahahaa... aku nk sgt bli niee....





One Set Complete!!

(itupon klu duwet aku tu mencukupi ar... sbb nk agihkan sket utk lawyer fees maa.. mintak2 cukup ar.. sobsob..)

Dah lama giler aku ngidam nk kasik mende alah nie
as a very de very spesel Gift for MY HUBBY!!!
sejak pertama kali dengar dia minat sgt ngn menda alah tu.. sejak tulah aku berangan2 nk rembatkan utk dia... mintak2 sempatlah sebelum birthday dia early next year nie..

Hope i can suprise him! ya Allah.. x sabarnya..
(tp dpt ke aku nk suprise dia ek? cam xde can jek.. yelah, dh kalau sumer urusan nk ke KWSP tu mintak tulun dia gone nk rahsiakan ye x?... alahaiiii... 
nak pie sendiri mane aku tau jalan wehh.. adeehh.. kacau tol lah.. )

xleh ke klu permohonan pengeluaran tu wat online jek ek?
xyah anta borang2 segala bagai?? 

jawabnyer...

KOMPOMLAH XLEH!!
hahahahhaaa.. mengong! :P




p/s: pejam celik pejam celik
dh 3 taun rupenyer aku jadi penjawat awam.. :)

kahkahkah.. x sangka ada yang DENGKI... :P

Miahahahahaahhaa....
nak pecah pewut aku gelak nih tau...
x sangka aku.. ada gak yang dengki ngan aku ek...
masuk nie ntah dh ke berapa org yg keluarkan kenyataan mcm nie kt aku..
"BEST LA KAMU EK.. MAKAN GAJI BUTA.."

weehhhh.. tolong sket ekkk.. gaji aku HALAL tau.. 
aku langsung xde ngular kemana2.. setia jek dok melekat kt krusi nie..
sakit2 camnie pon aku xde lak nk amek mc ke hape ke..
still jgk dtg keje.. semangat nih tau!
walaupon berjalan terhencut2..
malu giler org dok pandang jek kaki aku.. x penah tgk org sakit ke agaknyer depa nih..
(aku x balut pon weh.. susah nk balut bukak balut bukak.. leceh!)
tp aku still jgk dtg.. still jgk tegar menghuni bilik yang semakin sunyi dan sepi ni..

Lgpon bukan salah aku.... kalau bos aku xde lagi.. 
bukan aku yang mintak.. dah pihak kementerian x lantik lg nk bt camane..
aku lg la x sabar nk tggu sape la yg bakal menjadi bos aku tu..
walaupon calon2 n khabar2 angin nyer sumer org dh tahu..
tp keputusan blm dibuat.. nk kata ape lg..
so, jawabnyer dh hampir 2 bulan nie tinggallah aku sowang diri..
akulah PA.. akulah BOSS..

Ingat aku nak sangat ke idup mcm nie???
Bosan tau x??? org lain sumer ade bos masing2..
ade je keje yang nak dibuat.. tp akuu????
disebabkan aku kekurangan kerja, so aku kne bt keje org..
stakat nk tlg mmg aku x kesah.. but i want 2 do my own job..
I miss my own job.. sobsobsob... :(

dah tu.. kenapa ada jgk yang DENGKIIIIII????
kenapa ada jek yang nak perli2??
klu rase nk sgt dok kt tmpt aku nie sila amek okeh!
aku pon tanak.. naik pening aku ble xde keje nie..

Really miss my x department... yang penuh ceria n gelak ketawa..
xla sunyi sepi cam sekarang niee.. 
sobsobsob.. :(









Mood Utk Mengupdate Kureennggggg... huhuhu...

Sejak2 xde enpon nie mmg mood xde sgt nk menulis.. yelah, slalu org tulis skali ngn gmbr kan.. baru la syiiookkk.. bersemangat ler sket nk tgk.. nk taip.. nak tulis.. ade la jgk idea.. hahahahaha.. (alasan jek tu.. padahal bkn xleh carik gmbr kt GOOGLE.. bersepah.. Dasar pemalas.. ngeh3.. :P) 

xpela.. bt sementara waktu nie aku juz blogwalking jek la dulu.. tp syok la plak ble dpt blogwalking lama2 nie.. macam2 jenis blog yg aku jumpa.. semalam dr pagi sampai ler time nk balik.. melekat jek aku kt krusi nie dok menjengah ke blog sahabat2 baru.. seronoknyer tgk blog diorg yg kreatif n kiut miut..

tp yg paling aku suka carik blog ape tau??? BLOG YANG ADA BANYAK SANGAT RESIPI... hahahaahahaa... wlaupon dasarnyer aku nie bkn lah pandai sgt memasak tp sgt suka tgk resipi2 okeh!.. hahahahahaa.. harinie aku berazam utk carik lagi blog2 yg ade resipi nie.. (pssttt.. sesiapa yg ade blog spt itu, sila2 la gimme know yek... n tqvm.. huhu.. :)

yang bestnyer semalam aku jumpa blog CIK RIHANNAIDZMI.. (kredit 2 PUAN NORHAFIZAY sbb dr blog beliau la saya jumpa dgn blog cik rihannaidzmi nie.. hehehehe.. acik zai tq n jgn marah ek.. huhu..) sgt suke tgk blog dia sebab ade manyak manyak resipi yg simple n mudah2.. ahaa.. jgn tatau.. she a future DOC exectly, but love 2 b a CHEF 2.. hahahahaa... respek! (tp tatau la cane nk wat link yg trs tekan utk direct ke blog org tuh.. sesapa tlg ajar leh??? hahahahaa.. :P ) nmpk gaya kne mintak tolong acik zai nie... seee.. see.. acik zai lagii... hahahahhaa... kesian ke beliau... but u know what?? bcoz she is my BESTFRIEND and always be!!! hahahahhaaa...






p/s: acik zaiii... 
miss our memory when we 
were 2gether very damn much!!

Tuesday, August 17, 2010

Seksa wooo nk sembahyang.... :(

Adeeehhhh...
Memang dugaan btl la...

Nasib baik la bulan puasa.. kne la aku kuatkan atie aku nie..
ikutkan mcm nak nangis jek rase... huwwaaaaaa.....!!!
udah ghupe ape ntah aku.. nak sembahyang pon terpaksa angkat2 kaki..

heheheh.. baru aku tau macam mane rasenyer.. 
agak2nya org2 lain kt luar sana yg sakit lg teruk dr 
aku nie camane la agaknyer ye nasib diorg..?? huhuhu..

tp xpelah.. Allah sengaja nak uji ketabahan dan kesabaran aku 
di bulan puasa nie agaknya... 

so, SABAR jelah...

Pagi yang malang..... :(

Kenapa????

Jatuh Motor.....

Sebab???

Kereta belakang langgar... 

Sakit btl hati aku.. dah la langgar org, dia bleh blah mcm tu jek??????
mmg dasar kurang hajar!!!! Bodohh!!!

Kesian kat asben aku.. pening lalat dia.. 
siku ngn kaki dia pon luka..
Aku pon sama.. kaki aku luka jgk.. 
terkoyak jgk la kulit ibu jari kaki...
yang aku marah sgt dh langgar bkn tau nk turun tgk ke hape..
boleh dia dok tercegat aje dlm kete..
org lain yg tolong angkat motor kitorang tu ketepi..
pastu dia trs blah tanpa rasa bersalah jek...
kitorang cuba gak kejar, tp x jumpa dh..

Tapi kuasa Tuhan.. 
akhirnya jumpa balik kt jalan yg kitorang lalu tu..
puas asben aku hon tp dia bt2 x tau jek.. langsung x pandang.. 
mmg giler kurang hajar... kitorang bkn mintak ganti rugi pon.. 
cukup la klu dia mintak maaf jek.. tapi itu pon x reti2????
mmg kurang hajar makcik tua tuuu.. 
xpela.. aku doa mudah2an Tuhan balas koo lebih 
teruk lg dr ko bt kt kitorang hari nie..
 
WKE 823.. PERODUA KEMBARA ITAM YANG DIPANDU OLEH 
SEORANG PEREMPUAN MELAYU TUA BERTUDUNG N BERBAJU HIJAU.. 

aku akan ingat sampai bila2... seumur hidup aku nie la 1st time aku jatuh motor... :(




p/s: nasib baiklah hanya aku ngn asben jek..
kalaulah ade anak sama.. nauzubillahhhh...
takut aku nk bayangkan....

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan....

Sayu rasa hati... syukur yang x terhingga kerana Allah masih panjangkan umur kita untuk sama2 menyambut bulan ramadhan kali ini.. Ramadhan yang lalu telah menjadi sejarah dan kenangan... mudah2an ramadhan kali ini memberi seribu erti dan berkat buat kita seluruh umat islam di serata dunia...

Mudah2an jua semua urusan dipermudahkanNya.. Moga setiap ibadah yang dilakukan diterima..sempena bulan ramadhan yang mulia, saya menyusun 10 jari memohon maaf kepada semua diatas kesilapan yang dilakukan s/ada secara sedar atau tidak.. semoga Allah mengampuni dosa kita semua... amiinnnnn...

Monday, August 9, 2010

Ngidam nk mende alah niee... sobsobsob.. :(


Giler ngidam aku nk menelan mende alah nie..
Aritu aku dh beli dah.. tp malangnyer mase nk ngap tu aku dan2 la plak sakit perut yang amat sgt.. Rasa mual n nk muntah pon ade.. nape ntah.. giler sebu perut..
Mmg langsung xleh nk telan ape2 dah.. hatta nk minum air pon.. 

Mase tu juz ingat nk tido jek.. nyudahnyer aku suh asben aku jek yg mkn... dan tengah mlm lam kul 2 pagi tu terjaga nk bt susu anak.. dan2 masa tu la bru rase lapar.. baru la tingat kt GCB tuu.. yeye la aku g selak lam peti tu kot2 ade asben aku tinggalkan.. tp????

yang ade cuma bekas jek.. tu pon lam tong sampah... huuuuwwwaaaaaaaaaaaa....
nyesal aku x suh dia tinggalkan sikit... isk3... nasib baik x kempunan.. nasib baik gak la aku x ngandung.. kalo x mmg ar dan2 tu jgk aku suh asben aku g beli balik.. sobsobsob.. :(




p/s: mcD nyer dekat sekangkang kera tu jek ha.. 
keknyer aku mls nk jln.. tp sebonar2 eh nk suh asben aku banje.. boleh gitu?? kihkihkih... :)


Thursday, August 5, 2010

Inilah hasil selama 2 tahun.... hehehe... ^_^

Alhamdulillah... 

Entah knape hari nie aku teringat kenangan sewaktu mula2 berkahwin dulu...
Kami hanya insan biasa saja.. hidup pon cuma sederhana..
yang ada masa tu hanya lah sebuah motor milik suamiku.. 

Selepas 3 bulan berkahwin baru la kami mampu nk pakai nie... hehehehe...


Akhirnya tercapai jgk nk pakai kereta idaman aku..
walaupon asalnya aku minat warna lain.. 
Tapi suami kata biar sama warna dgn motor.. huhu.. 
aku pon x kisah mana2 pon same jek.. 
jnji kereta jgk kan..yang bestnyer kereta nie byk kenangan.. 
no plate dia pon spesel.. knape dia spesel biarlah hanya aku yang tahu.. 
kira2 top secret la nih.. hahahahahahaa... :P


Dan yang paling aku x sangka.. dalam usia 2 tahun perkahwinan kami nie, 
kami akhirnya mampu utk dapatkan nie... 


Walaupon x sebesar dan semewah rumah org lain tp aku cukup bersyukur...
kadang2 aku macam x percaya dlm usia 24 tahun nie aku dh punya kereta dan rumah sendiri.. Di kuala lumpur pulak tu.. Alhamdulillah Ya Allah.... 
Bukan aku mahu menunjuk2 atau bermegah2..
kenyataannya aku sendiri masih rase x percaya...(psstt.. umah cam tongkang pecah sbb lam proses perpindahan aritu.. hahahahaha.. kaber2.. kehkehkeh.. :P)

Tapiiiiiiii.... ini adalah harta yang paling bernilai dalam hidup aku....


Suami dan anak2ku....

Merekalah harta yang paling aku sayanggggggg...
Sebabbb....
Merekalah HARTA di dunia dan akhiratku...
Amiiinnnnnn...






Its me n my hero.... Sama x?? hehehehehe...

Ramai yg kata matanyer sama cam aku.. yeke???


Anak n omak ehh... hehehhee...


awat mata mama camtu dik? adehh.. papa nie...
mama x ready lg dia dh snap dh.. ishh...



Anak mama yg comel.. muke x cukup tido sbb kne kejut pg2.. 
hahahaha.. cian adikk...


turn mama plak nk enterpremm.. huhuhuhu...



p/s: smpat g tu snap2 lam kete taim nk g keje.. semangat.. hahahahhaha.. 
OPpss.. sori pa, gmbr papa mama x enterprem kan.. huhuhu...

Gelagat c kecik 2 dlm kereta... nsib baik berdisiplin.. hehehe...

elok aje dia ble papanyer suh dia dok sebelah tu..


 
see.. seeee... ble penat berdiri dia duduk plak.. hahahaha..


nielah heroku yang lasak dan aktif... 
Muuuaaahhhhhh...

emmmm... kdg2 tanpa kita sedar banyak kejadian yg x dirancang dan diingini tapi kejadian tu lah yg memberi manfaat dan pengajaran pada kita.. macam kes anak aku nie contohnya.. sekurang2nyer dia dh pandai dok dlm kete diam2.. klu dulu bkn main lasak lg.. asal naik kete mmg dia la yg paling x amboh dok diam... sekarang tidak lagi.. lasak juga tp dh kurang la sket.. Alhamdulillahhhh....





p/s: pejam celik pejam celik dh setahun 
dua bulan usia anak aku tu... kejap jek masa berlalu...

Wednesday, August 4, 2010

Saat2 terakhir anakku.... sobsobsob... :(

30 Julai 2010 bersamaan 18 Syaaban 1431H... 

Maka berakhirlah perjalanan kisah hidup anakku bersama nenek, atuk, abg n kakak2 kesayangan anakku itu... Sedih hati aku Tuhan je la yg tahu... x dpt aku nk jmpa acik tu pada hari2 terakhir tu.. cume dpt ckp lam phone jek.. Sayu dgr suara acik tu.. aku tahu, dia msih berharap utk melihat c kecik tu membesar dpn mata dia... tp nk bt mcmane.. kehendak Tuhan x siapa dpt menghalang.. aku lg sedih... 

k.hawa ngn k.husna.. yg sgt rajin melayan c kecik tu main kt taman..

kak ain.. antara yg paling rapat ngn c kecik tu...

Hanya gambar nie je la yg ada utk aku jadi kenangan n aku akan tunjukkan pada anakku pabila dia besar nnt.. Mudah2an dia akan ingat pada kakak2 dia nie... Mmg aku sgt berterima kasih pada acik tu sekeluarga.. sebab mereka menjaga anak aku dgn baik dan sempurna.. menyayangi dia seperti keluarga sendiri.. 

Malam tadi aku call lagi acik tu.. saja bertanya khabar.. harap2 ape pon terjadi silaturrahim ini akan trs kekal... seperti biasa, c kecik tu la yg paling sibuk... dia la yg nk bercakap sgt nyer.. mula2 dgr suara nenek nyer dia senyap aje.. lps nenek nyer ckp " fareez x rindu nenek ke?".. baru la becok mulut dia berbunyi.. klu pandai ckp xpelah jgk.. nie dok "huuh.. huuhh.." jek.. dan melalui loudspeaker tu aku tau suara acik tu yg sayu n sedih.. bru 2 hari tp dia rasa sunyi sgt.. yelah, selama nie dok berperang ngn c kecik yg x amboh dok diam seminit tuh.. skrg dh xde sape lg yg nk tlg dia masukkan petai yg dikopek lam air.. selalu c kecik tu la yg menolong.. (psstt.. tolongnyer kjp jek, pastu habis la dikacaunyer.. huhu..) 

Tp yg paling bt aku sayu ble acik tu cerita yg ble anak2 nyer balik sekolah terutamanya kak hawa tu.. asik dok paggil2 nama anak aku tu.. Sampai jek dpn pintu dia dh menjerit "Adik fareezzzzz...." dh dua hari dia bt camtu.. mungkin sbb dh terbiasa agaknya.. acik tu pon ckp "Jgn dipanggil2 org yg dh xde.. x elok.." Tersedu2 aku menangis ko.... ntah kenapa sedih sgt ble aku dgr citer tu.. dan sehingga saat aku menulis nie pon aku masih lg menangis.. ntah lah.. sedih melihat wajah2 mulus anak2 acik tu... betapa baiknya mereka sehingga sggup menemankan aku tido beberapa hari selama asben aku outstation dulu.. mmg aku xkan lupa jasa mereka... aku hanya dpt bagi kain pasang je utk acik tu buat kenang2an.. hanya itu je la yg mampu aku bagi.. harap2 acik tu sudi la pkai buat baju raya.. huhuhu...





Dari Tajuk Skype aku hari nie.. " Dari Tadi tgn nie gatai2.. nk pat duit ke agaknya.. hahahaha.."

Hahahaahahahaha... Aku saje2 je ckp camtu.. xde maksud ape2 pon.. cume tingat kata bidalan org tua2 je.. kan org dulu2 kata kalau tapak tgn gatal2 tu tanda nk dpt duit... kehkehkeh... yoyo oo jek.. :P

Tapi kan, kan kawan2... musti kawan2 jeles klu dgr nie... Beberapa minit selepas aku tulis tu, aku pon g ler ke pantry.. minum ngn sahabat2 ku di opih nih.. (hahahaa.. cite lari tajuk jap..) bkn stakat minum jek tau.. ini spesel punyer santapan nie.. awal2 pg td dh mkn nasik lemak ayam goreng ngn rendang daging org banjer.. pastu ade g org banje makan.. udang kara a.k.a LOBSTER ye tuan puan.. masak rendang lg tuuu... makan plak ngn pulut kuning.. haaahaaa.. korang ada??? hahahahahahha... mmg mabeles ahh... udang dia wa ckp lu... mmg besar2 penumbuk ahh.. naik belon dr sarawak tau.. fresh dr ladang punyer udang nih.. saje cite sal nie dulu sbb nk kasik uols terliur2... hahahahahha... Dasar.. :P sebelum tu lupe plak nk ucap.. ALHAMDULILLAH... murah rezeki arinie.. hehe..

n then pastu kan.. tetibe kan.. jeng.. jeng.. jengg... chewaahh.. intro kan main... mcm la beh sgt cite nyer.. hahahahahha... Weehh.. klu cite bab duit ade ke yg ckp x beh?? giler la org tu klu kata duit x beh kan, kan?? hahahahahha lagi skali... Nie mesti buat korang lg terliur2 meleleh air liur... Welll.. salah seorang sahabat nie kata yg tunggakan gaji kitorang akan dapat bulan 8 nie uols... wlupon x byk mana tp ade la jgk kan dr xde... dpt la jgk nk menambah2 utk raya t... hahahahahaha... Suke giler hepi aku... Mood berbunga2 jek arinie... x sia2 aku garu2 tgn nie dr td... berbaloi2... wakakakakakaka.... :P

Tuesday, July 20, 2010

Nursery ke Pengasuh?????

Tulun... tulunn.......
Give me an I.D.E.A.......
Nursery de best ke or pengasuh yg lg bgs???

Sejak pindah nie aku x nyempat lg nk carik pengasuh.. Ade tidak pon aku tnyer kt acik kedai runcit tu jek.. mslhnyer dia x knl pengasuh kt c2.. yg dia tahu ade 1 nursery je.. katenyer nursery tu ok.. aku dh round dh tgk.. bru amek no phone jek.. tp hati still berat lg nk tanyer.. sekarang nie c kecik tu msih aku hantar ke rumah pengasuh dia yg lama.. risau mmg risau.. jauh tu.. pulak tu ayah dia sorang jek yg bwk lam kete.. tp nsb baik gak la seminggu nie dia x bt hal.. elok aje dok lam kete tu.. tp aku still jgk risau.. nak2 lg taim balik.. kul 6 jek x sampai2 mula la berpeluh jantan aku menunggu.. aku dh la xde enpon nk calling2.. adehh.. susah atie sungguh..

Eemmm.. tp klu x silap aku, kt level umah aku tu ade org ngasuh anak.. penah aku terserempak ngn acik tu.. tp aku nie brt mulut la plak nk bertanya.. loni rase menyesal la plak.. agak2 dia nk x jg anak aku ek?? ishh, x leh jadik nih... mau nyer balik nie aku g ketuk umah acik 2 kang.. tanyer face 2 face.. pueh hati.. tp?????....

Asben lebih setuju anta c kecik tu kt nursery.. sebab dia kata senang anak nk melasak.. ramai yg tlg tgk.. klu umah org nie risau jgk.. kot2 byk brg2 berharga.. pueh plak aku nk menggantinyer wehhh... adduuuhhhhh.. pening3.... Mana 1 nk pilih nih?? Masa tinggal lg seminggu jek..

Nursery ke pengasuh?? Nursery ke pengasuh??? Nursery ke pengasuh???????
Addduuuuusssssss......

Monday, July 19, 2010

Wlupon dh ade semangat sket, tp still jgk sedihh... sobsobsob ;(

Sebab????????

HENPON aku rosak... klu stakat rosak jek xpe lg.. nie HANCURRRR.....
wawawawawawawaaaaa... Huuuwaaaaa.....!!!!!


Dah la semua rete meredak aku dok dalam tuh..
No tepon, gambor, video... macam2 lg la...
tensen tul aku... merana sungguh xde henpon...
Tp yg hairan nyer leh plak aku idup tanpa enpon dh kat 3 minggu dh...
cam x cayer la plak.. hahahahahhaha...

Nak baiki?? mmg x dapat nk diselamatkan dh...
Nak bli baru?? mmg x dpt jgk sbb pitih xdop.. lmbt lg la jawabnyer..

Sesape ade enpon lebih derma2 la kt aku wehh..
Amal kebajikan sesame sedara ape lak salahnyer kan..
Hahahahhaha... udah rupe mintak sedekah la plak..
kahkahkahkah... :P

Mengong aku memikirkannyer wehh...
Adeehhh....

Friday, July 16, 2010

Benci Tenet LEMBAB!! Huhhhhhh.....

Tu lg satu alasan yg bt aku bertambah malas berganda2...
Asal aku nk update jek dan2 tu la nk hang la ape la.. huuhhhhhhhh...
geram nah rase...Seyes sakit ati...
hari nie jek udah 18 kali aku cube nk update sumthing kt blog nie..
tapi hasilnyer... HAMPEHH!
Nape ntah, dulu ok jek.. loni plak jadik ginie..
ngengade btl...

ooiiitttt.... tenet n komp...
aku nie udah ler x brape nk ade mood.. mum jgn la nk bt prangai plak.. kesian la kt aku wehh.. Heemmpphhh...

Nyampah ahh!!!

Thursday, July 15, 2010

Short N3..

Aku Malas.. Fullstop!

Jangan ditanya kenapa dan mengapa...
Yang pastinya aku xde mood langsung nk menulis..
Lately nie byk perkara yg terjadi n yg perlu aku fikirkan..

Letih!!!

Friday, June 18, 2010

x abih lg kisah c kecik 2... kali nie ngacau papa nk main badminton plak... wakakakakaka... :P



Anak bertuah 2 menyibuk nk mengacau papa nyer main...
terpaksa la papanyer dukung dia..
mama ajak jalan pon tamo dah... ngade sungguh laaaaaa..... :P





Inilah padahnyer ble bapak terlampauuuu sayanggg kan anakkk...
dukung bang jgn x dukung... wakakakakaka...
nyudahnyer kejap je la papa dpt main..
bukan pe, lenguh nk mendukung dia 2 sbnrnyer... nasib la papa...



Pastu baru la dia nk main kete dia 2.. 2 pon kejap jek.. bnyk nyamuk la kt luar 2 wehh... uamh tepi utan kate kan.. ahahahahaha...
(yg putih2 atas kepala 2 cream ubat gigitan nyamuk la 2... huhuhu...)




p/s: tingin sgt nk bwk dia main kt padang,
tp xde la plak.. huhuhu...


PANASS.. PANASS... PANASSSSSSS..........

Huh.. Panas giler brapi kate koooo..... berasap masing2 kat opih nih...
separuh masak dah nie rasenyer... mau nyer x, dh hampir 3 hari ekon ROSAKKK!!!!..
waaargghhh... tensen tul la... nie yg bt mood lngsg xde nk bt keje...

Panassss.. Hangattttt....

ble tah org maintenance nih nk betulkan.. dh dua 3 kali datang tp hampeh x bt pape pon... 
macam 2 jugak la keadaannya...

Woooiiii... org panasss la oittt.... copek la btl kan...  

Haaaissshhhhh... Gerammm....!!!!!

Thursday, June 17, 2010

Vakum Plak Yang Jadik Mangsa.....


Hahahahaha... hari nie mood aku nk cerita psl c kecik 2 jek..
klu cite sal dier mmg x kering idea aku nie.. yelah.. mcm2 perangai..
ade jek mende yg dia nk buat... x amboh dok diam seminitt!!.. hishhhh....

Ko tgk la 2 uols... dia bt vakum 2 mcm kete tolak plak..
ditolaknyer ke hulu ke hilir...
(psstt.. krusi 2 mmg aku bringkan sbb nk hlg dia yg asik nk msuk dapur jek..)


ble 'kete tolak' dia 2 terlanggar mende2 atau terlekat kt mane2..
mula la menjerit dier.. mrh la 2 kononnyer... hahahahaha...

aku biar kan je smpai la dia fedup n bgn sendiri..


dh puas main 'kete tolak' dia tonggengkan plak mende alah 2..
nk main yg blakangnyer plak.. hai, jahanam la vakum mama 2 dik kerja di kamu...


p/s: anak2 nie mmg cerdik kan..
ade je idea mereka..
yg kite x terpikir plak 2... :)

Akibat Nak Makan Sendiri.. Nie Lah Hasilnyerr....

Huh.. Letih haku klu bab2 berperang ngan hero aku yg sorang tuh... Minggu lepas dia bt perangai.. tamo mkn nasik.. asal aku suap abes di lueh nyer balik.. errr.. ko phm ke uols lueh 2 ape ke menatangnyer? well, lueh 2 maknenyer keluarkan balik la.. bhse asli kg ku tuh.. wakakakakakaka... :P

puas aku pikir camane nk bg dia mkn.. org suap dia tamo.. suap ngn tangan tamo, ngn sudu lg la ditepis2 nyer sudu 2.. nyirap jap darah aku weh.. hahahahahaa... Dasar x penyabor cam2 laa.. winkss... =P kehkehkeh...

So pikir punyer pikir nie la satu2nyer cara nk bg dia mkn.. tapi pastuu menjawabbbb lah aku berperang molot ngn dia dek kerana habis tmpat tu bersepah2 ngn makanan dia tuh..... tp lg aku mrh, lg dia bt derkkkk jekk.. ciisss.....


atleast, aku bentang alas tuh n sila kan dia kt situ.. bior dia mkn sendiri..


tp menjawab lah dua2 tgn masuk lam pinggan.. tu pon klu aku x tgk silap2 dgn kaki2 skali masuk jgk.. wakakakakaa...


adeh dik.. awat suap gune tgn kiri plak tuuu...


yang nie pon kiri lagi.. jgn ko kidal sudah la dik... (tp sbnrnyer dia mkn ngn dua2 tgn skali.. cume mase 2 dia bnyk gune tgn kiri..)


suke mama tgk gmbr nie.. yg lekat kt mulut 2 ayam.. comot ngalahkan ape ntah adik.. hahahahaha..

:P

p/s:  Orang tua2 kate.. bagus sbnrnyer klu ajar anak mkn sendiri awal2.. sbb smbil2 2 leh disiplinkan dia.. yelah, atleast dia dok c2 je x bergerak2.. klu suap, alamatnyer berpusing la satu rumah dok ngejor dia.. hahahaha.. well, 4 me mmg ade kebenarannyer... tp 1 je la mslhnyer.. mmg bersepah tahap gaban la tmpt mkn dia tu.. badan n pakaian pon mmg comot sumer... huhu..

Makan Buah Epal.... Tapiiiii.....

Hahahahahahaa... yang nie paling aku x boleh tahan.. ko tgk la ape yg dia buat 2 uols... dh ngalah kan ape dh... org suruh makan buah 2 tp dia bantainyer buat camtu... terkekek2 aku gelak... x terpikir aku dia leh bt camtu.. adooii laaa...  adik.. adik... macam2 laa...


Mula2 ok jek... tp xnk org gigitkan.. ngade nk gigit sndiri..


tgk la 2... papa nyer nk amek pon x diberinyer...


berkerut2 kening punyer la penuh perasaan.. seluas2 nyer nk ngange molot..


haa.. nie la yg aku maksud kan.. boleh dia gonggong nyer buah 2 koo.. elok lak 2 buah 2 lekat kt mulutnyer... bkn skali dua dia bt.. asal dia mls nk pegang dia gonggong nyer mcm 2.. menjawab la aku berkali2 berulang ke dapur dok membasuh epal dia yg lemau asyik jatuh ke lantai jek tuh.. huh...

Tulis dan Tulis dan Tulis Lagiii..... huhuhu... :P




hari2 tu je la keje dier... pen 2 mmg kne 2 3..  aku suke nyakat dier.. ble ambik pen tu kang menjerit2 la dia.. hahahahahaha...


tp lam bnyk2 pen tu, dia plg suke yg nie... sebabbb....


Dia sibuk nak cube tutup pen 2... ahahahaha...


see.. seee.... tp x penah nyer dpt.. masuk jek kluar balik.. hahahaha...

tp yang bestnyer kan,  kemana je tercampaknyer penutup pen 2 dia pon ngesot la mencarik.. nk tutup balik.. klakar btl nengok gelagatnyer.. klu dia tgh ralit 2, pggil la nk pecah umah pon.. boleh dia bt2 x dengar jek... ahahahahha.. ANAK BERTUAH!!!.. Sabor je la... (^^,)

Yuhuuu... Mandi Time..... (^^,)

C kecik 2 dr kecik mmg sgt la suke ngn air.. pantang aku sebut mandi cpt jek menuju ke bilik air.. tp hari2 mandi kt bilik air pon bosan gak kan.. so sekali skala kitorg bawak la dia g mandi kt air terjun nun.. mule2 riso gak.. ye ar, air kt sane sejuk giler.. aku pon x thn.. klu asben aku x rajin menjirus mmg x mandi lah aku agaknyer.. ahahahahaha... =P


Mule2 pilih pelampung dulu la.. hak nie yg aku berkenan.. RM15 hengget ko.. xleh kurang2 lg dh.. hampeh.. mentang2 la bli kt c2.. klu tau bli tepi jln jek.. hmmpphh...


Muke cuak jek mule2 msuk lam air... pastuuu....


Dia la org yg paling ligat ke hulu kehilir brenang lam air tuh..


bukan main seronok main air.. sikit pon dia x nanges sejuk ke hape ke.. aku dh gigil2 thp parkinson dh.. hahahahahaha...


sambil mandi sambil mkn.. yg dia tgh mkn 2 ayam sbnrnyer.. huhu...

Dh bnyk kali sbnrnyer g mandi kt c2.. c kecik 2 suke.. nk2 lg nengok org ramai2 2.. semalam pon rupe2nyer c kecik 2 ngn atuk, nenek, abang n kakak2 dier ramai2 g mandi kt air terjun sg. semungkis.. aku pon xtau tmpt 2 ktne.. yg bese aku g sg congkak jek.. tp kt area2 2 jgk la.. hai.. bertuah la kamu dik.. seronok sgt la 2 dpt mandi sungai 2.. klu tau mama kirim pelampung.. huhuhu....